martien hoevenaars              
    een overzicht

KUNSTLEER

Stichting de Kunstkliek was tussen 1997 en 2008 in Dongen een enthousiaste groep Kunstenaars (waaronder ik) die o.a. de manifestatie KUNSTLEER, SPECIAL OCCASIONS (bij Van den Mosselaar) en DE ONTMANTELING (bij de Volckaert) hebben georganiseerd.
De manifestatie KUNSTLEER werd in 2000 gehouden op de oude fabrieksterreinen van Riph van den Assum aan de Heuvelstraat in Dongen. De fantastische happening telde in één weekend meer dan 9000 bezoekers. Naast beeldende kunst was er ook theater, muziek, poëzie en horeca. Er waren ook diverse gastkunstenaars en -gezelschappen. Ik laat hier slechts een kleine selectie zien.


Mijn bijdrage was getiteld: Zeven panelen. Het was een installatie van 7 in de ruimte hangende panelen met op elk paneel aan beide kanten een abstract schilderij. Alleen vanuit het juiste punt bekeken ontstond de voorstelling: een looier die ik had overgenomen uit prenten van Jan Luyken (17e eeuw)


 

  


De zolder van de oude leerlooierij waar de panelen hingen.
Een perspex plaatje met een gat waardoor je moest kijken
om het juiste plaatje te zien is voor het linker paneel zichtbaar.


De looier uit de prent van Jan LuikenOm een beeld te krijgen van de grootte van de panelen.Installatie van Petra Jacobs"SKAI is the limit" van Jan van LisdonkZaterdagavond theater door Warner & ConsortenDe achterkant van de panelen.
Met een andere prent van Jan Luiken.De achterkant ook weer door het kijkgat bekeken.Programmaboekje ontworpen door Petra van DongenInstallatie van William van Gool en Kees Voermans.Theater van Erna WeimarZondagmiddag optreden optreden Hans Dulfer met Combo Ad Jan Emmen 

E-mailen
Info