martien hoevenaars                  
   een overzicht

Koningin Beatrix

In 1982 kreeg ik van de gemeente s'Hertogenbosch de opdracht voor een portret van Koningin Beatrix. Formaat, materiaal en opleveringsdatum waren contractueel vastgesteld. Ik had nog nooit een portret gemaakt op basis van foto's, dus ik stelde als voorwaarde dat ik haar een keer live zou kunnen ontmoeten en tekenen. Daarna heb ik ook perskaarten gekregen om Beatrix bij allerlei gelegenheden te kunnen fotograferen. In 1983 is het portret officieel onthuld. Het hangt nog steeds in de Oranjezaal van het oude stadhuis op de Markt. 

Het uiteindelijke portret staat bij PORTRETTEN.

  

 

Koninginnedag in LochumSit-downstaking omdat we niet genoeg gelegenheid kregen om te fotograferen.

 (Uit "Weekend")  Cirkeltje zelf toegevoegd!Uitnodiging. Spannend!


Uitgave van de gemeente bij de onthulling van het schilderij.
Ontvangst in Eindhoven

(basis voor het uiteindelijke portret)Enkele van de vele schetsenThuis in mijn atelierDe Oranjezaal

Inmiddels is het portret naar links opgeschoven, want hier hangt nu Koning Willem Alexander.In 1985 volgde een 2e opdracht, nu voor de gemeente Waalwijk. Daar werd bij het oude raadhuis een moderne raadszaal ingericht met o.a.  rose wanden. Het formaat en het materiaal mocht ik zelf bepalen. Weer had ik perskaarten en volgde Beatrix op meerdere plekken.Ontvangst op Catharinadal in Oosterhout.


Ontvangst in s'HertogenboschGrote schets om de opdrachtgever enige indruk te geven van mijn plan.Ontvangst in s'Hertogenbosch. Basis voor het uiteindelijke portret.


Thuis in mijn atelierHet uiteindelijk schilderij
Einde van de selectie

E-mailen
Info